elenΒασ. Σοφίας & Παπαδιαμαντοπούλου 2, Αθήνα 2107297771Δευτ. - Παρ: 9:00 - 21:00

Ψηφιακός Σχεδιασμός & Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη Τοποθέτηση Εμφυτεύματος Βήμα-Βήμα

Computer Guided Dental Implants

Ψηφιακά Κατευθυνόμενη Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων: H Διαδικασία

Η τεχνολογική επανάσταση στο τάχεα εξελισσόμενο χώρο των οδοντιατρικών εμφυτευμάτων μας επιτρέπει πλέον να τοποθετούμε εμφυτεύματα και να αποκτούμε νέα δόντια μέσα σε μόλις μια ώρα:

 

Xωρίς Tομές και Ράμματα

Χωρίς Διακοπή της Αντιπηκτικής μας Θεραπείας

 

Η μέθοδος R2GATE (3D Computer Guided Surgery) ελαχιστοποιεί της επιπλοκές και μεγιστοποιεί τα ποσοστά επιτυχίας.

Η υπολογιστικά κατευθυνόμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων με το σύστημα R2Gate διασφαλίζει τη ακριβή θέση, κλίση και φορά των εμφυτευμάτων στην γνάθο μας και μπορεί να μας προσφέρει νέα δόντια σε μια μόλις ώρα.

Ο ασθενής πρέπει να βγάλει μια τρισδιάστατη αξονική τομογραφία (CBCT Cone Beam CT) δαγκώνοντας ένα ειδικό νάρθηκα. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε ανοιχτό μηχάνημα, διαρκεί μολίς ένα λεπτό και είναι απολύτως ανώδυνη.

Ψηφιακός Σχεδιασμός & Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη Τοποθέτηση

Στη συνέχεια γίνεται επεξεργασία των δεδομένων της 3D αξονικής από το γιατρό.

Το στόμα το ασθενή σκανάρεται με ειδικό ψηφιακό σαρωτή (Intra-Oral Scanner) και έτσι δημιουργείται ένα ψηφιακό τρισδιάστατο μοντέλο του στόματος του ασθενή στον υπολογιστή. Το ψηφιακό πρόγραμμα μας δίνει την ακριβή θέση και κλίση του εμφυτεύματος, προσδιορίζει το χώρο και το σχήμα του νέου δοντιού. 

Ο ασθενής μπορεί να δεί πως θα είναι το δόντι του ψηφιακά πριν ακόμα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Ψηφιακός Σχεδιασμός & Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη Τοποθέτηση Βήμα-Βήμα

Με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή κατασκευάζεται ένας χειρουργικός νάρθηκας πάνω στον οποίο υπάρχουν προδιαγεγραμμένες οι θέσεις που πρέπει να μπουν τα εμφυτεύματα, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα το μέγεθος, τη φορά και την ιδανική κλίση τους.

Ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να υπολογίσει και να αντιμετωπίσει εκ των προτέρων ολές τις πιθανές επιπλοκές πρίν κάν ξεκινήσει το χειρουγείο της τοποθέτησης!

Ο ασθενής μπορεί να επιλέξει εκ των προτέρων το χαμόγελο που έχει ονειρευτεί. Παλιότερα η κατασκευή των νέων αυτών δοντιών γινόταν αποκλειστικά “στο χέρι” από τους τεχνήτες οδοντοτεχνικών εργαστηρίων. Η παλιά αυτή μέθοδος επεφύλασσε μεγάλες “εκπλήξεις” και μεγάλες αποκλίσεις που επηρέαζαν δραματικά την τελική εφαρμογή του νέου δοντιού πάνω στο εμφύτευμα και στερούσαν από τον ασθενή την απόλυτη λειτουργικότητα του εμφύτευματος.

Ψηφιακός Σχεδιασμός & Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη Τοποθέτηση Βήμα-Βήμα

Με τη βοήθεια των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων μπορούμε πλέον να πετύχουμε την απόλυτη εφαρμογή τόσο σε αισθητική όσο και σε λειτουργικότητα. Τα νέα δόντια “κόβονται” ακριβώς στα μέτρα του ασθενή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση με αποτέλεσμα η εφαρμογή του νέου δοντιού να μην χάνει ούτε ένα δέκατο του χιλιοστού.

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μαζί με το γιατρό το χρώμα και το σχήμα των νέων δοντιών του.

Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων (R2GATE): Πλεονεκτήματα

  1. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να δει και να επιλέξει στο βαθμό του εφικτού πως ακριβώς θα είναι τα νέα δόντια του πολύ πριν την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Ο σχεδιασμός των νέων δοντιών γίνεται ψηφιακά, στον υπολογιστή πάνω σε εικονικό εκμαγείο του ίδιου του ασθενούς.
  2. Έτσι την ίδια ώρα της τοποθέτησης των εμφυτευμάτων ο γιατρός έχει την δυνατότητα να τοποθετήσει άμεσα (την ίδια ώρα της τοποθέτησης) τα νέα δόντια στον ασθενή. Ο ασθενής μπορεί να φύγει από το ιατρείο με δόντια πάνω στα νέα του εμφυτεύματα.
  3. Η μέθοδος αυτή αποτελεί πραγματικά μια επιστημονική επανάσταση στο χώρο των εμφυτευμάτων καθώς παρέχει απόλυτη ακρίβεια, ασφάλεια και προσχεδιασμόνο υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κυριώς για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε ολικές αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα.
  4. Ασθενείς που παλιότερα έπρεπε να διακόψουν την αντιπηκτική τους θεραπεία δεν χρειάζεται πια να το κάνουν! Η νέα μέθοδος είναι απολύτως αναίμακτη.
  5. Η επούλωση επιταχύνεται σημαντικά  και ο πόνος ελαχιστοποιείται (στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υφίσταται) καθώς δεν υπάρχουν τομές και ράμματα στην περιοχή.
  6. Η νέα αυτή μέθοδος μας επιτρέπει την αναίμακτη τοποθέτηση εμφυτευμάτων χωρίς τομές (κρημνό) και ράμματα.
  7. Η διαδικασία τοποθέτησης είναι ανώδυνη, αναίμακτη και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία όπως αυτή της απλής έμφραξης (σφραγγίσματος).

Γνωρίστε το γιατρό

Δρ. Αναστάσιος Μάμαλης Περιοδοντολόγος – Χειρουργός Οδοντίατρος BSS DDS MBA MSC Phd

Τεχνολογικός Εξοπλισμός

Τεχνολογικός Εξοπλισμός

Στο  “Athens Perio Μάμαλης Αναστάστιος” διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Κλείστε ένα ραντεβού!

Θα σας καλέσουμε εντός 24 ωρών για να κλείσουμε το ραντεβού σας ή καλέστε στο 210 7297771